söndag 1 mars 2009

Bio, eko-kök, sportlov och kungliheter!

Nu har sportlovet avverkats och det stundar en ny vecka för oss alla. De senaste två veckorna har varit händelsesrika för oss som lever och andas Perslundaskolan! Lite omtumlande är det både att ha två invigningar på en dag med självaste landshövdingen som band-klippare och veckan efter så har vi i skolan närt en prins vid vårt bröst!

Att Barbro Holmberg ville komma och förgylla vår dag den 19/2 är vi evigt tacksamma för. Det vi också kan prisa oss lyckliga för är att vi har människor i Ockelbo som hjälper oss - utan kostnad! Stort tack till dig, Eckardt Rahna för ditt snickeri-stöd och all den tid du har lagt i bion. Utan dig hade det inte blivit någon invigning där den 19/2. Sedan har vi ju vårt egna fantastiska Perslunda All Stars med solist Frida Heimer. Jag blir så varm i hjärtat och lycklig när ni gör ert framträdande. Det är tur att vi har den framstående Kulturskolan i Ockelbo. Eko-köket invigdes också av Barbro Holmberg och vi hade turen att ha Carola Magnusson hos oss igen. Våra egna fantastiska eko-kockar, Ulrika och Carina, hade gjort en supergod lunch för dagen, en lunch som föll vår landshövding på läppen. En riktigt lyckad dag blev det!

Under den gågna sporlovsveckan hade vi rektorer i Ockelbo turen att vara på seminarium i Stockholm. Många spännande ämnen lyftes under två intensiva dagar. Det som gjorde veckan än mer intensiv var Daniels och Viktorias tillkännagivande om fölovningen. Jag blev lite tårögd när jag såg dom i soffan. Det är skönt att vara royalist så att man inte behöver tänka ut så mycket republikanska tankar under en vecka, republikanska föreningen hade fått fem nya medlemmar efter nyheten. Själv fick jag kommendera skolassitenten till skolan för att ta hand om pressen. Det finns tydligen ett sug efter "stoff" om Daniel.

Passa på att titta på Lilla Aktuellt som gjorde ett fantastisk reportage om En Spänn i veckan med anledning av förlovningen. Den intervju med Daniel Westling som gjordes 2004 av En Spänns reportrar har citerats i många rikstidningar. Jag hoppas verkligen att Klara och Hannah får sin dröm uppfyllt - en ny intervju med Daniel. Daniel ska alltid känna sig välkommen till sin skola!Nu går vi in i våren - det blir ljusare, snön smälter i solen - det känns fint!