lördag 18 augusti 2012

Skolstart

Det närmer ssig skolstart, och jag kan ärligt säga att jag längtar. Vad är en skola utan våra elever? Dessa ungdomar som fyller oss med så mycket glädje, så mycket bekymmer, så mycket ilska och så mycket kärlek? Det ska bli oerhört skönt att träffa er alla på onsdag!
Men vad vore en skola utan dess lärare? Alla dessa slithästar som river sitt hår för att få tiden att gå i hop? Som förtvivlas över elever som inte mår bra, som inte når målen och ibland över en chef som inte lyssnar... Det är lika här, de fyller mig med mycket glädje, så mycket bekymmer, så mycket ilska och så mycket kärlek!!

I år har vi nya lärare med oss i skolstarten och det är alltid en fråga om vad är en bra introduktion för nya lärare? Nu innebär begreppet "introduktion" olika, en introduktion på nya arbetsplatsen för "nygamla" lärare och en introduktion för alldeles nyutexade lärare. För sistnämnda kategori finns nu riktlinjer från Skolverket för oss skolledare att följa, och det är bra!! Jag känner mig ofta alleles otillräcklig när det handlar om nyanställningar. Oftast får de sköta det mesta själv tillsammans med vana kollegor. Cindi Rogsbees blogg rörde något inom mig som jag kan tro kännetecknar även våra nya lärare. Trevlig läsning!