onsdag 2 juni 2010

En termin är nästan till ända!

Vi har kommet tills slutet på ett läsår. Detta läsår som jag hade så många planer för när det gäller att organisera min dagliga verklighet. Jag skulle inte boka in för många möten varje dag, jag skulle endast ha EVK på tisdagar och onsdagar, jag skulle hålla mina fredagar bokningsfria mm mm. Hur har det gått med mina goda försett?

Jo, jag har kämpat och kämpat för att upprätthålla mina goda försett, men har inte lyckats särskilt bra :).

Kalendern har varit fullproppad med möten på möten. Knappt har det funnits tid emellan, och att förbereda sig inför möten är för det mesta enbart en utopi. Under våren har jag haft kanske tre dagar på hemmaplan, detta trots att jag tänkte att jag skulle jobba hemifrån sista fredagen varje månad. Jag har dessutom börjat läsa på rektorsprogrammet i Uppsala och det kräver sin tid. Wow – jag undrar om jag är riktigt klok eller så stämmer det som min kompis sa om mig när jag var i Bergen sist – att jag går på och har energi som en duracell-kanin. Men dessa tar ju slut? Jag vill absolut inte ta slut :) Jag tycker det är roligt. Jag kickar i gång på arbete, men är det sunt att bli betecknad som en duracell-kanin?
Min vän ger mig alltid mycket att tänka på.

Tekniken kan göra en tokig, men också hjälpa till att strukturera och planera. Jag är så glad för att jag har fått en ny bärbar dator där jag alltid har tillgång till mina dokument. Detta gör det lättare att alltid kunna ”titta in på jobbet”, skriva, ha koll mera på mina göras grejer, när jag får inspiration. Det är ett bra läge när jobbet ligger lite längre bort än 2 km.

Och hur kan jag planera inför nästa år för att lyckas bättre? Blir jag en bra chef när jag är stressad?

Jag tror att orsaken till att det blir så här är att vi brinner för det vi gör, men det finns ingen anledning att brinna upp. Vi vill hela tiden hjälpa till så att alla får sina möten innan terminen är slut, vi bokar upp en massa tider och ibland blir möten avbokade av olika orsaker då blir det bonustid.

Jag lovar mig själv att vi behöver mer långsiktighet, vi vet när saker ska hända, när organisationen ska sättas och när planering och schema bör vara klart. Egentligen borde vi ligga steget före, redan innan terminen börjar är det klart vad viska göra. Är det detta som är lösningen för ett lugnare avslut på terminerna? Vi får se. Det enda vi kan göra är att försöka att tillsammans komma på hur vi kan organisera oss så att vår vardag blir så angenäm och stressfri som möjligt. Jag kommer fortfarande att kämpa på med att försöka begränsa möten till två per dag, samt att enbart ha ett fåtal evk per vecka. Då blir kvaliteten bättre!

Tack för detta läsår och ha en underbar sommar med massor med sol och bad, glass och god mat!